Over Ayurveda Company b.v.

 
Ayurveda Company b.v., een bedrijf met een missie.

Ayurveda Health is één van de sterke merken van Ayurveda Company b.v.. Ayurveda Company b.v. is een organisatie waarin kennis van planten en gewassen zich verenigd heeft met kennis van gezondheid. Ayurveda Company b.v. legt zich toe om te allen tijde met de grootste verantwoordelijkheid en zelfbeschouwing te opereren.
 
Alle preparaten die Ayurveda Company b.v. levert zijn met grote zorg samengesteld uit natuurlijke ingredienten. Alle Ayurvedische kruidenpreparaten zijn uivoerig getest op schadelijke stoffen. Ayurveda Company b.v. garandeert dat het geen enkel product op de markt brengt dat schadelijke concentraties van giftige stoffen bevat.
 
De samenstelling van de Ayurvedische kruidenproducten is met kennis en zorg tot stand gekomen. Ayurveda Company b.v. getracht zich alle moeite het productaanbod af te stemmen op de vraag en behoefte. Ondanks dat Ayurveda Company b.v. een commerciele organisatie is, opereert het niet vanuit winstbejag. Ayurveda Company b.v. stelt zich tot doel de kennis van de Ayurveda te verspreiden en daarbij de financieel zwakkere mens te steunen. Verschillende projecten in India en Nederland zijn ofwel geïnitieerd of worden bijgestaan door Ayurveda Company b.v..
 
Ayurveda Company b.v. startte een samenwerkingsverband met de boerenorganisatie CCD (The Convenant Centre for Development). De CCD vormt een onderdeel van de FRLHT (Foundation for Revitalisation of Local Health Traditions), welke gesubsidieerd wordt door de Oxfam. Dit houdt in dat de opbrengsten van de cultivatie van de kruiden terugvloeien naar de gemeenschap, die zich puur en alleen bezig houdt met het kweken en verwerken van medicinale kruiden. De opbrengsten worden ge(re)investeerd in de infrastructuur van de gemeenschap, onderwijs en welzijn van de minderbedeelden.
Het CITES verdrag (Convention on International Trade in Endangered Species), dat de handel in bedreigde kruiden verbied tenzij ze gekweekt zijn, is destijds in het leven geroepen om te voorkomen dat veel soorten zouden uitsterven.
Ayurveda Company b.v. is een samenwerking met het KIT (Koninklijk Instituut voor Tropen) gestart in India, dat door de Indiase overheid wordt gesteund. Deze coöperatie heeft tot doel de armlastige boeren in Uttaranchal (provincie tegen de himalaya) te organiseren en in plaats van de weinig lucratieve teelt van aardappelen, naar een meer rendabele kruidenteelt te doen overstappen. Inmiddels zijn in het Noorden van India op de hellingen van de Himalaya een 70-tal kleine boeren betrokken bij dit project. Deze kansarme boeren telen momenteel het kruid Picrorhiza kurrooa. Ayurveda Company b.v. heeft zich, tegen een vastgestelde prijs, garant gesteld voor de afname van deze kruiden en betaalt hierover een premie voor sociale ontwikkeling in het gebied.
Er wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om in dit gebied een scala aan andere geneeskrachtige kruiden te kweken.  Op deze manier van werken worden drie belangrijke doestellingen bereikt: een betere natuurbescherming doordat de druk van het illegaal verzamelen van  kruiden afgaat; het product zelf wordt gecontroleerd én is dus betrouwbaarder, bovendien krijgen kleine boeren er een goed inkomen aan.
 
De kennis van traditionele ayurvedisch deskundigen (vaidya’s) is van onschatbare waarde. Ayurveda Company b.v. maakt zich sterk voor het behoud van deze kennis en geeft daarom zowel aandacht aan de teelt en heeft nauwe connecties met wetenschappelijke instellingen waar onderzoek gedaan wordt naar  kruiden en oorspronkelijke Ayurvedische samenstellingen.

De sterke merken van Ayurveda Company b.v.:
  • Ayurveda Health (www.ayurvedahealth.nl), meer dan 90 natuurlijke preparaten voor professionals
  • Ayurveda Care (www.ayurvedacare.nl), natuurlijke zelfzorg preparaten via drogist, reformhuis en apotheek
  • Diabese, voor gezondheid (www.diabese.nl), het ayurvedische gezondheidsprogramma voor mensen met diabetes type 2 en overgewicht 
  • Ayurveda Kliniek (www.ayurvedakliniek.nl), gezondheidscentrum in Rotterdam. Ayurveda Kliniek faciliteert voor artsen, therapeuten en aanverwante vakgebieden zoals voor psychologen, voedingsdeskundigen en yoga- en meditatiedocenten. Gevestigd aan het Villapark 4 te Rotterdam heeft de Ayurveda Kliniek vanaf 2011 haar deuren geopend.