Foto 2

 
Foto's 1 Foto's 2 Foto's 3
Foto 1

Veel kruiden worden op grote schaal uit het wild verzameld, hierdoor is de kwaliteit niet altijd gegarandeerd. Bovendien sterven veel soorten op deze manier uit. De Indiase overheid ziet momenteel streng toe op deze manier van verzamelen. Ayurveda Health heeft in samenwerking met het Koninklijk Instituut voor Tropen van de lokale overheid van Uttranchal ( Noord India) teelt vergunningen ontvangen voor het kweken van een aantal soorten die momenteel op de CITES lijst staan. ( bedreigde planten soorten) Door middel van deze vergunningen kan Ayurveda Health in samenwerking met lokale boeren deze soorten kweken. Hierdooor beschikt Ayurveda Health over verse en eerste kwaliteit kruiden, de lokale boeren hebben een goede bron van inkomsten en bovendien wordt op deze manier en natuur beschermd tegen illegaal verzamelen. Arjan Lievaart  van Ayurveda Health schudt de hand van een van de  kwekers waarmee een contract is afgesloten.


 
^Terug naar boven^
 

Foto 2
Arjan  Lievaart van Ayurveda Health schudt de hand van een boer waarmee zojuist een contract is afgesloten. 

 
^Terug naar boven^
 

Foto 3
Dr Alam  waarmee Ayurveda Health een samenwerking heeft en verantwoordelijke is voor de organisatie schudt de hand van een boer waarmee  een contract is afgesloten.

 
^Terug naar boven^
 

Foto 4
Arjan Lievaart van Ayurveda Health schudt de hand van een boer waarmee  een contract is afgesloten. Voor veel boeren is dit een enorme verbetering van hun inkomen.

 
^Terug naar boven^
 

Foto 5

Groepsfoto met de kwekers uit Uttranchal die een contract hebben afgesloten met Ayurveda Health.De dorpen en kweekvelden zijn niet per auto bereikbaar Op de achtergrond de uitlopers van de Himalay's. Deze lokatie ligt slechts enkele kilometers van de Chinese grens vlakbij de plaats Gangotri de bron van Ganges.


 
^Terug naar boven^
 

Foto 6
Boeren uit het Noorden van India

 
^Terug naar boven^
 

Foto 7
Links de plaatselijke medewerker van dr Alam ( midden) Arjan Lievaart van Ayurveda Health ( rechts)

 
^Terug naar boven^
 

Foto 8
Kinderen uit een bergdorp.

 
^Terug naar boven^
 

Foto 9
Medewerkers van de CCD ( boeren co operatie) uit Zuid India. Het principe van de CCD is om vrouwen zoveel mogelijk onafhankelijkheid te bieden. Het grootste gedeelte van de stafmedewerkers zijn danook vrouwen.

 
^Terug naar boven^
 

Foto 10
Vrouwen krijgen voorlichting over kruidenteelt

 
^Terug naar boven^
 

Foto 11
Arjan Lievaart tijdens een inspectie van de gewassen. in Zuid India

 
^Terug naar boven^
 

Foto 12
Staff medewerker Lucian Peppelenbos van het K.I.T. tussen een aantal boeren waarmee contracten zijn afgesloten voor het kweken van beschermde kruiden.

 
^Terug naar boven^
 
Foto's 1 Foto's 2 Foto's 3